BONBONACTIE

Heel veel mensen hebben kunnen genieten van de bonbons. Zij waren weer heerlijk. Er zijn dit jaar weer meer doosjes verkocht dan vorig jaar zodat de actie een groot succes is geworden. Mede hierdoor kunnen wij weer bijdragen aan het onderhoud en/of restauratie
van onze mooie dorpskerk. Momenteel is er een begin gemaakt met het schilderen van het totale interieur van de kerk hetgeen bekostigd wordt door onze stichting. Iedereen, die bonbons heeft gekocht of hand- en spandiensten heeft verricht om de bonbonactie te laten slagen, willen we hierbij hartelijk bedanken.

 

KERSTCONCERT 2023

In de prachtig in kerstsfeer versierde Dorpskerk verzamelden zich vanaf 19.15 u. een groot aantal muziekliefhebbers. Direct na het aantreden van Dwight Dissels met zijn backing vocals en band werd duidelijk dat dit een mooie avond zou worden. De sfeer zat er gelijk in en Dwight bracht prachtige nummers ten gehore. Het publiek genoot zichtbaar.

Na enige tijd vraagt Dwight aandacht voor de koorleden van gospelkoor G-Roots.

Er verschijnen een aantal zeer enthousiaste zangers in kleurige gewaden die het publiek vragen te gaan staan en mee te zingen en te klappen. Er ontstond een heel bijzondere swingende sfeer die iedereen in vervoering bracht. Al met al een bijzonder geslaagde avond met prachtige muziek die fantastisch werd vertolkt door Dwight Dissels met backing vocals, band en de koorleden van gospelkoor G-Roots.

Na afloop van het concert was er tijdens de afterparty op het kerkplein dan ook alle lof van het publiek voor het optreden van de artiesten.

Met de opbrengst van het concert kunnen wij weer een financiële bijdrage leveren aan onderhoud en/of verduurzaming van het kerkgebouw. Op dit moment staat in ieder geval het schilderen van de binnenzijde van de kerk op de planning.

Mocht u ook Vriend willen worden dan kunt u zich aanmelden via onze website www.vriendendorpskerkberkel.nl of u stuurt een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij hopen ook in dit nieuwe jaar weer nieuwe Vrienden te mogen verwelkomen om dit goede doel te blijven steunen!.

foto's Ria in 't Veld.

Zomer 2021 - Restauratie bollen en haantje kerktoren

Gelukkig is er weer mooi nieuws te melden vanuit de stichting Vrienden van de Dorpskerk Berkel en Rodenrijs na de voor ons allemaal stille tijd tijdens de coronamaatregelen.

Zoals u wellicht gezien of gehoord heeft zijn de bollen, spits en haantje opnieuw van bladgoud voorzien. Dit is uitgevoerd door specialisten van de firma De Vink en kunstenares Jojanneke Post met werkelijk een prachtig resultaat, ze zijn als nieuw!

Op dinsdag 7 september j.l. was het dan zover: er verscheen een reusachtige kraan in het dorp en de bollen, spits en haantje werden teruggeplaatst op hun eigen vertrouwde plekje op de kerktoren. Een bijzonder moment want na een periode van toch wel hier en daar wat uiterlijke matheid is onze prachtige dorpskerk weer letterlijk het stralende middelpunt van Berkel Centrum.

Dit tot grote vreugde van heel veel mensen.

Het bestuur van de Vrienden is er trots op dat ook deze restauratie gerealiseerd kon worden dankzij middelen vanuit de stichting.

Uiteraard zijn er behoorlijke bedragen gemoeid met dergelijke werkzaamheden en ondanks het feit dat de kerk gelukkig in goede staat verkeert blijft er veel geld nodig voor het onderhoud en restauratie.